domingo, 19 de octubre de 2008

LA DIPUTADA D’EUiA, MERCÈ CIVIT, PRESENTA A MOLLET LA 5a ASSEMBLEA NACIONAL D’EUiA


“La crisi no ha estat provocada pels treballadors i treballadores i no l’han de pagar els treballadors i treballadores” declara en roda de premsa

EUiA de Mollet escollirà el proper dissabte 25 els onze delegats de la localitat que participaran a l’assemblea nacional


Aquest passat dissabte 18 s’ha celebrat a La Marineta la primera sessió del debat local per tal de preparar la 5a Assemblea Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa que tindrà lloc els propers 8 y 9 de novembre a Barcelona. Per presentar els documents marc de l’assemblea, l’organització de Mollet ha comptat amb la presència de Mercè Civit, Diputada d’EUiA al Parlament de Catalunya.

L’acte s’ha iniciat amb una roda de premsa en la que la Diputada ha centrat la seva intervenció en l’actual crisi econòmica i com aquesta “afecta directament als treballadors i les treballadores”. Per a Civit, “La crisi no ha estat provocada pels treballadors i treballadores i no l’han de pagar els treballadors i treballadores”. Civit, sindicalista abans que diputada, ha explicat com porta setmanes visitant i compartint mobilitzacions amb els treballadors que pateixen ERES tant d’actualitat com ara Seat, Nissan i altres. I ha afirmat rotundament: “No pot ser que cap empresa s’aprofiti d’aquesta crisi per acomiadar els seus treballadors”. Amb aquesta exposició Mercè Civit deixava clar que la crisi “causada per l’especulació, el capitalisme i el lliure mercat que sempre hem criticat i que ara es demostra que no funcionen” centrarà la propera Assemblea d’EUiA com no podria ser d’altre manera ja que “EUiA es una força en creiexement, radicalment compromesa en l’arrelament entre la seva gent: els treballadors i treballadores”

Per la seva banda, el Coordinador Local d’EUiA de Mollet i Regidor, Antonio López, va destacar que EUiA pretén ser una força útil per a Mollet, amb vocació de Moviment Polític i Social , amb voluntat d’acords amb d’altres forces com va demostrar l’experiència de la Entesa per Mollet o l’actual suport a les mobilitzacions contra el pàrking de pagament a les Pruneres. D’altra banda es va referir als 10 anys d’EUiA a Catalunya i a Mollet, i va senyalar que EUiA continua el seu creixement com demostren les més de cent persones que participen i mantenen una relació activa amb EUiA de Mollet com a afiliats o simpatitzants.

A la posterior assemblea, i fins a les 14 hores, una trentena d’afiliats i simpatitzants van discutir sobre els documents marc de l’assemblea nacional. A la segona sessió de discussió del proper dissabte 25 els afiliats locals votaran les aportacions presentades com a esmenes i escolliran els onze delegats que hi participaran directament a l’Assemblea Nacional del novembre a Barcelona.

0 comentarios :