jueves, 9 de octubre de 2008

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE MOLLET DONA SUPORT A LA CONCENTRACIÓ CONTRA L'ACTUAL PROJECTE D'URBANITZACIÓ DEL PLA DE LES PRUNERES CONVOCADA PER IxM

EUiA de Mollet valora molt negativament l'actitud del govern de la ciutat (PSC-CiU) vers la ciutadania i el seu projecte de ciutat en el context actual

NO A AQUEST MODEL DE CIUTAT, NO AIXÍ, NO ARA

Davant la més que raonable inquietud ciutadana creada pel tancament del Pla de Les Pruneres i l'anunci sobtat per part del Govern de la ciutat de no reobrir l'espai després de la celebració de Firamollet amb el considerable perjudici que causa a la ciutadania la Comissió Local d'EUiA vol manifestar la seva oposició a aquest projecte i la seva voluntat de treballar conjuntament amb entitats, veïns i partits de la oposició per tal d'articular alternatives vers la prepotència del Govern Municipal de PSC i CiU.

NO A AQUEST MODEL DE CIUTAT, tal i com nosaltres dèiem al Ple del 2002 quan es va aprovar aquest projecte. El projecte d'urbanització del Pla de Les Pruneres és un vestigi del model de ciutat faraònic desenvolupat per la señora Tura. Una ciutat plena de grans obres, moltes vegades insostenibles i poc adequades a la realitat social i econòmica de Mollet. Una ciutat de pagament, pels rics. I, lamentablement, sobren exemples: Com ha acabat la Escola Universitària?, Quant ens costa el manteniment del ja degradat Parc dels Colors?, Quin és el nivell d'ocupació dels pàrquings de pagament de Pau Casals o el Mercat Municipal?, Quin és el desenvolupament de les zones comercials de l'Illa o el de l'inexistent comerç a Can Fàbregues?

NO AIXÍ. L'ajuntament ha tancat el Pla sense avisar, sense oferir cap alternativa prèvia, sense fer un estudi i un debat global del problema de la mobilitat a Mollet. Tampoc ha fet públics els seus estudis d'opinió i de mercat. Amb la seva prepotència habitual ha obviat la moció d'ICV-EUiA que demanava diàleg. I està fent política de fets consumats sense escoltar als veïns que veuen perjudicada la seva qualitat de vida i la seva ecònoma.

NO ARA. Al començament d'una greu crisi econòmica de evolució imprevisible. En aquest context la conversió de 700 places de pàrquing gratuït en 500 de pagament és una agressió directa e immediata a la butxaca del veïns, dels visitants i dels treballadors de Mollet. D'altra banda és posar pals a les rodes a la difícil situació del comerç i de l'activitat econòmica de la ciutat.

Per tot això, la Comissió Local d'EUiA farà suport a la concentració davant el nou Ajuntament que ha convocat IxM pel proper divendres 10 a les 19 hores al nou ajuntament. I convida a entitats, ciutadans i partits d'esquerres a participar-hi amb l'objectiu de que el Pla de les Pruneres es reobri, es parin les obres i s'iniciï un debat ciutadà per tal de repensar la mobilitat de Mollet.

0 comentarios :