lunes, 9 de junio de 2008

El Senador d'EUiA, Joan Josep Nuet presenta a Mollet la Campanya de Reforma Electoral


Aquest passat diumenge día 8 les assemblees local d'EUiA de tota Catalunya sortien al carrer per tal de presentar a la ciutadanía la seva campanya de recollida de signatures per la modificació de la llei electoral. A Mollet, l'activitat va contar amb la destacada presència del senador d'EUiA i coordinador de la Comissió Unitaria d'IU, Joan Josep Nuet.

Nuet va presentar en roda de premsa als mitjans locals els continguts i la rellevancia política d'aquesta campanya. Nuet va explicar que "l'actual llei electoral és completament injusta" i que comdemna al bipartidisme deixant sense veu parlamentaria a qualsevol força que no sigui una de les dues grans PP-PSOE. En el cas d'IU/ICV-EUiA amb gairebé 1.000.000 de vots només s'obtenen 2 diputats deixant sense veu 700.000 vots que no obtenen diputat a les seves circunscripcions. De fet, al PP o al PSOE cada diputat li surt per 65.000 vots i a IU/ICV-EUiA gairebé mig mil.lió. El que va calificar com a "escàndol democràtic"
Nuet, va estar recolçat pel responsable d'organizació del Vallès Oriental, Emilio Martínez, que va explicar com es desenvolupa la campanya en la resta de poblacions de la comarca i per Antonio López, coordinador Local d'EUiA a Mollet, que va explicar per sobre la proposta concreta d'IU/EUiA de modificació de la llei electoral per tal de que aquesta sigui més justa i democràtica.

A preguntes dels periodistes, Nuet va explicar que els socialistes han fet declaracions positives de cara a la modificació de la llei electoral tot i així aquestes no deixan de ser declaracions d'intencions i va exigir al PSC i al PSOE que es posicionessin públicament sobre aquest tema.

Podeu trobar més informació sobre aquesta campanya, sobre les injusiticies de l'actual llei electoral i sobre la proposta d'EUiA a la web que s'ha habilitat per donar suport a aquesta campanya i també per recollir signatures a www.reformadelalleielectora.cat

0 comentarios :