miércoles, 28 de enero de 2009

EUiA de Mollet presenta les seves propostes contra la crisis a La Marineta



Aquest passat dimarts, Esquerra Unida i Alternativa de Mollet ha celebrat un acte públic a La Marineta de Mollet sota el títol “CRISIS, Respostes des de l’Esquerra”, Amb aquest acte EUiA de Mollet es suma a la campanya d’actes que sobre aquest tema està celebrant EUIA a tota Catalunya i Izquierda Unida a l’estat espanyol.

Per a EUiA, la crisis i les seves repercussions sobre els treballadors i treballadores és un eix central i prioritari de la seva acció política. La crisis té origen en polítiques econòmiques que han fomentat la especulació, la globalització financera i la desregularitació dels mercats. Questions a les quals EUiA sempre ha mostrat una oposició frontal i que ara demostren les seves conseqüències.

L’acte va estar presentat per Antonio López, regidor d’EUiA a l’Ajuntament de Mollet i va comptar amb les ponències de Àngels Martínez Castells, economista i Núria Lozano, responsable de l’Àrea de Mon del Treball d’EUiA a Catalunya.

La intervenció d’Àngels Martínez Castells va tenir un tó rigorós i acadèmic a la vegada que didàctic. Va fer un repàs a la història econòmica recent i de com les crisis són inherents al sistema capitalista perquè les polítiques que s’apliquen permeten que la economia financera purament especulativa creixi sense control i s’allunya cada vegada més de l’economia real i productiva. També va destacar que els últims 30 anys aquest procés d’acumulació de capital especulatiu contrasta esfereïdorament amb la congelació, i fins i tot retrocessos, del poder econòmic dels treballadors o dels habitants del tercer món. Va explicar també els mecanismes que desencadenen aquestes crisis posant com a exemples la fallida de les punto.com a la crisis del 2000 o, ara mateix, la explosió de la bombolla immobiliària.

A la seva part Núria Lozano va destacar que aquesta no és una crisis que hagin provocat els treballadors i per tant no han de ser els pagadors de les conseqüències d’aquesta. En aquesta línia va denunciar que davant la situació els sectors empresarials continuen amb la seva manca de imaginació proposant retallades dels salaris i dels drets laborals en forma de “flexibilitat laboral”. Lozano va explicar les mesures que proposa EUiA en la línia de millorar les condicions salarials i de seguretat dels treballadors, qüestions aquestes que serien la única forma real de recuperar la economia, Per a EUiA cal enfortir la unitat dels treballadors i, amb fermesa, iniciar les mobilitzacions que calguin

Finalment, Antonio López va destacar des de la vessant local el ferm treball que està fent el grup municipal d’ICV-EUiA per tal de que les polítiques municipals també incideixin en pal•liar eficaçment els efectes de la crisis a Mollet.

Podeu veure també aquesta noticia a l'edició digital de Mollet a Mà i també a Contrapunt

0 comentarios :