martes, 9 de marzo de 2010

Esquerra Unida i Alternativa de Mollet es solidaritza amb la lluita del sector de la neteja


Aquests dies ha estat noticia la campanya de lluita que han desenvolupat els treballadors i treballadores del sector de la neteja, membres de la Federació d'Activitats Diverses de CCOO de Catalunya.

En concret, aquest cap de setmana, centenars de treballadores des sector han protagonitzat una mobilització a la Plaça de Sant Jaume que ha comptat amb un fort seguiment mediatic i el recolzament d'amplis sectors del mon sindical i de les forces polítiques i socials de Catalunya. Les dones de la neteja han ocupat aquest cap de setmana la Plaça de Sant Jaume per reivindicar un conveni laboral digne que, entre d'altres qüestions, estableixi un salari mensual de com a mínim mil euros. Lluny, encara que costi creure'l de la seva realitat quotidiana.

Per a EUiA de Mollet aquesta és una lluita justa que exemplifica la situació de precarietat en que es troben molts treballadors i treballadores en un moment en que la patronal, las forces de la dreta CIU-PP i fins i tot el govern socialista posen sobre sota la taula "solucions" a la crisi basades en precaritzar encara més les ja actualment insuficients condicions laborals de la classe treballadora.

EUiA de Mollet també vol mostrar el seu orgull perquè una de les organitzadors d'aquestes lluites és la companya de Mollet, Mari Carmen Moya, que, a més de membre de la Comissió Local d'EUiA de Mollet és la Secretaria General del sector de la neteja de Catalunya de CCOO.

Finalment, EUiA de Mollet també vol donar suport a les properes activitats d'aquesta campanya per sous dignes al sector de la neteja com la mobilització al Parlament d'aquest dijous o la difusió de la cançó i videoclip "LO PODRIAS LLAMAR ROBAR" que recolza la campanya.
http://www.youtube.com/watch?v=rkCSsXE43r8