miércoles, 17 de junio de 2009

RODA DE PREMSA DE EL RESPONSABLE DE ENSENYAMENT D’EUiA, GREGORIO BELMONTE, A MOLLET

“Aquesta nova Llei d’Educació no agrada a EUiA i no compta amb el consens de la Comunitat Educativa”



Aquest dimarts 17 de Juny, el responsable nacional d’Ensenyament d’Esquerra Unida i Alterantiva, Gregorio Belmonte, visitava Mollet per tal d’explicar les propostes d’EUiA en temes d’ensenyament. En roda de premsa davant els mitjans locals i comarcals, Belmonte, ha desgranat els diferents arguments que EUiA té per oposar-se a la LEC en el seu estat actual. En primer lloc ha destacat “la manca de participació en la tramitació d’aquesta llei per part de professors, AMPAS o alumnat, una qüestió greu que ha arribat al extrem de provocar mobilitzacions que EUiA han vingut acompanyant”. Per a Belmonte, “aquesta llei augmentarà la desigualtat entre centres, donat que no potència la escola pública i continua finançant fins i tot inversions dels centres privats”. D’altra banda planteja una financiació insuficient per a l’educació que no arribarà, com demana EUiA, al 6% de la despesa pública. Per a EUiA, “la LEC és un canvi molt clar d’orientació del PSC que, incomprensiblement, s’ha posat al servei dels interessos de CiU”. Finalment, ha explicat que, donat el sistema que es planteja per votar aquesta llei al Parlament de Catalunya, EUiA votarà en contra d’aquells capítols que no garanteixin la potenciació de la escola pública i d’un model d’ensenyament gratuït, universal, laíc i de qualitat.

En l’àmbit molletà han intervingut el Coordinador Local d’EUiA, Antonio López, i el Responsable Local d’Ensenyament, Joaquim Fuertes que s’han posicionant davant la decisió de la conselleria i de l’ajuntament de paralitzar el projecte de construcció del quart institut a canvi de ampliar dues escoles dels 3 als 16 anys. Els dos representants locals han criticat que la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament ha fet una mala gestió precipitant aquesta decisió sense el necessari debat i consens, el que ha generat un important malestar en la comunitat educativa local. D’altra banda plantegen que tot i que la proposta d’ampliació té aspectes positius aquesta hauria de ser explicada i consensuada i planificada de tal forma que acabi aplicant-se a totes les escoles per no generar fractures i desigualtats entre famílies o nens. Finalment, López, ha recalcat que EUiA de Mollet treballarà per acompanyar a la comunitat educativa molletana en la cerca d’un consens que sigui positiu per a tothom, en la línia que sempre ha caracteritzat a EUiA de defensa de l’escola pública participativa, gratuïta i de qualitat.

Després de la roda de premsa l’organització comarcal ha realitzat una trobada entre afiliats i simpatitzants del Vallès Oriental per tal de posar en comú aquests temes i informar-se de primera mà del procés de tramitació de la LEC a través de les explicacions d’en Gregorio Belmonte.

domingo, 14 de junio de 2009

El responsable d’Ensenyament d’EUiA, Gregorio Belmonte, explicarà en roda de premsa a Mollet la posició d’EUiA en temes d’ensenyament

Davant la importància que aquests dies agafen els temes d’ensenyament i també específicament en l’àmbit local molletà (nova LEC, quart institut a Mollet, ampliació de centres de primària de 3 a 16 anys,...) l’àrea d’ensenyament de Esquerra Unida i Alternativa està fent tot un seguit d’actes d’explicació de les seves propostes.

El proper dimecres 17 de Juny a les 19 hores al local d’EUiA de Mollet (C/ Francesc Macià 73) el responsable d’ensenyament d’EUiA oferirà una roda de premsa en la que explicarà les posicions d’EUiA en temes d’ensenyament.

A la roda de premsa intervindran el regidor d’EUiA Antonio López, el responsable nacional d’ensenyament Gregorio Belmonte i el responsable local de temes d’educació Joaquim Fuertes.

Després de la roda de premsa Belmonte tindrà una trobada amb els afiliats i simpatitzants d’EUiA del Vallès Oriental per tal d’informar i recollir opinions sobre aquest tema que és de la màxima importància per a EUiA en la seva línia de defensa de l’ensenyament públic, gratuït, universal i de qualitat.

jueves, 4 de junio de 2009

La Campanya a Mollet

Aqui us mostrem 2 videos del seguiment de la campanya de les europees 2009 d'ICV-EUiA Mollet que ha fet CanalMollet TV.

El primer l'acte central de Campanya a Mollet que va tenir lloc el passat dissabte 30 de maig a la Plaça Catalunya de Mollet i al que vam tenir les destacades intervencions de Toni Barbarà i Joan Herrera:




El segón sobre la visita i roda de premsa que vam celebrar dimarts 2 de juny al matí amb la candidata nº 2 d'ICV-EUiA, la Nuria Lozano

ICV-EUiA té propostes per a Europa. Us presentem un resum del nostre programa en 30 punts

Des de ICV-EUiA tenim clar que contra UNA CRISI DE DRETES calen SOLUCIONS D'ESQUERRES. I a diferència d'altres partits, ICV-EUiA si que te clares quines són aquestes solucions i les concretem.

És el que expliquem a la fulla que hem editat: