lunes, 27 de octubre de 2008

EUiA DE MOLLET ESCOLLEIX ELS SEUS ONZE DELEGATS A LA 5a ASSEMBLEA NACIONAL D’EUiA



L’assemblea local va debatir més de 60 esmenes als documents


Aquest passat dissabte 25 l’Assemblea Local d’Esquerra Unida i Alternativa de Mollet culminava el procés local de participació a la 5a Assemblea Nacional d’EUiA. En aquesta segona jornada de discussió, la formació local escollia els seus onze representants que participaran a la Assemblea Nacional que es celebrarà el 8 i 9 de Novembre a Barcelona alhora que debatia i votava les esmenes que s’aporten des de Mollet als documents congressuals.

Amb una alta participació de militants i simpatitzants, que van omplir la sala de la capella de La Marineta, es van debatre, en un ambient de amplia pluralitat, i votar més de seixanta esmenes. Totes elles en la línia de millorar l’anàlisi polític, i les propostes d’organització i d’acció dels propers anys per a Esquerra Unida i Alternativa, que amb aquesta 5a Assemblea afronta importants reptes en temes organitzatius, apropant-se més a la societat, i polítics, donant respostes a la crisi des de la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores.

En quant a la llista de delegats la Comissió Local va presentar una llista de consens que estava formada pels següents militants molletans: Antonio Cuellar, Eva Duran, José Feria, Joaquim Fuertes, Xavier Huguet, Antonio López, Emilio Martínez, Carmen Moya, Nuria Pérez, Francisco Sancho i Sergio Tena. Com a suplents van quedar Miguel López i Raul Toledo. A la votació la llista va ser aprovada amb un 92% dels vots.

domingo, 19 de octubre de 2008

LA DIPUTADA D’EUiA, MERCÈ CIVIT, PRESENTA A MOLLET LA 5a ASSEMBLEA NACIONAL D’EUiA


“La crisi no ha estat provocada pels treballadors i treballadores i no l’han de pagar els treballadors i treballadores” declara en roda de premsa

EUiA de Mollet escollirà el proper dissabte 25 els onze delegats de la localitat que participaran a l’assemblea nacional


Aquest passat dissabte 18 s’ha celebrat a La Marineta la primera sessió del debat local per tal de preparar la 5a Assemblea Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa que tindrà lloc els propers 8 y 9 de novembre a Barcelona. Per presentar els documents marc de l’assemblea, l’organització de Mollet ha comptat amb la presència de Mercè Civit, Diputada d’EUiA al Parlament de Catalunya.

L’acte s’ha iniciat amb una roda de premsa en la que la Diputada ha centrat la seva intervenció en l’actual crisi econòmica i com aquesta “afecta directament als treballadors i les treballadores”. Per a Civit, “La crisi no ha estat provocada pels treballadors i treballadores i no l’han de pagar els treballadors i treballadores”. Civit, sindicalista abans que diputada, ha explicat com porta setmanes visitant i compartint mobilitzacions amb els treballadors que pateixen ERES tant d’actualitat com ara Seat, Nissan i altres. I ha afirmat rotundament: “No pot ser que cap empresa s’aprofiti d’aquesta crisi per acomiadar els seus treballadors”. Amb aquesta exposició Mercè Civit deixava clar que la crisi “causada per l’especulació, el capitalisme i el lliure mercat que sempre hem criticat i que ara es demostra que no funcionen” centrarà la propera Assemblea d’EUiA com no podria ser d’altre manera ja que “EUiA es una força en creiexement, radicalment compromesa en l’arrelament entre la seva gent: els treballadors i treballadores”

Per la seva banda, el Coordinador Local d’EUiA de Mollet i Regidor, Antonio López, va destacar que EUiA pretén ser una força útil per a Mollet, amb vocació de Moviment Polític i Social , amb voluntat d’acords amb d’altres forces com va demostrar l’experiència de la Entesa per Mollet o l’actual suport a les mobilitzacions contra el pàrking de pagament a les Pruneres. D’altra banda es va referir als 10 anys d’EUiA a Catalunya i a Mollet, i va senyalar que EUiA continua el seu creixement com demostren les més de cent persones que participen i mantenen una relació activa amb EUiA de Mollet com a afiliats o simpatitzants.

A la posterior assemblea, i fins a les 14 hores, una trentena d’afiliats i simpatitzants van discutir sobre els documents marc de l’assemblea nacional. A la segona sessió de discussió del proper dissabte 25 els afiliats locals votaran les aportacions presentades com a esmenes i escolliran els onze delegats que hi participaran directament a l’Assemblea Nacional del novembre a Barcelona.

miércoles, 15 de octubre de 2008

La diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, oferirà una roda de premsa en l’inici de l’Assemblea Local d’EUiA Mollet.

Civit, diputada i membre del Consell Nacional d'EUiA, oferirà la roda de premsa el proper dissabte 18 d’octubre a les 10 del matí en el Centre Cultural La Marineta de Mollet.

La formació molletana realitzarà la seva Assemblea Local en la que s’aprovaran esmenes i s’escolliran els delegats de cara a la V Assamblea Nacional d’EUiA que tindrà lloc el segon cap de setmana de novembre.

EUiA de Mollet celebrarà aquest dissabte 18 d’octubre, a les 10 hores, al Centre Cultural La Marineta, l’inici de la seva Assemblea Local, que tindrà una segona i última sessió el proper dissabte 25 d’octubre. El motiu d’aquesta assemblea local es preparar la seva participació a la V Assemblea Nacional d’EUiA, que tindrà lloc els propers dies 8 i 9 de novembre a Barcelona, on es marcaran les línies d’acció política i social a seguir en els propers anys.

Davant aquest event, i per poder traslladar la veu de la militància local a l’assemblea nacional de la formació, es convoca prèviament una assemblea local per tal d’escollir els onze delegats que EUiA Mollet te assignats a aquesta cita, així com per discutir i aprovar les esmenes corresponents.

L’Assemblea Local s’iniciarà aquest dissabte, a les 10 hores, amb una roda de premsa de la diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, que exposarà la situació actual d’EUiA i informarà sobre el procés assembleari pel que està passant.

En la sessió d’aquest dissabte es presentaran els documents que seran sotmesos a debat, deixant per dissabte dia 25 d’octubre la votació d’esmenes i l’elecció dels delegats que representaran a EUiA Mollet en l’esmentada V Assemblea Nacional de la formació.

Mollet del Vallès, a 14 d’octubre de 2008.
Comissió Local d'EUiA Mollet

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE MOLLET CELEBRA L'ÈXIT DE LA CONCENTRACIÓ CONTRA EL PROJECTE DE URBANITZACIÓ DEL PLA DE LES PRUNERES


EUiA de Mollet considera que la presència de més de 300 persones és la més important protesta ciutadana al carrer a Mollet als últims anys

L'ajuntament hauria d'escoltar als 7.000 ciutadans que han mostrat amb les seves signatures la seva oposició al parking de pagament

EUiA demanarà un Ple Extraodinari amb participació ciutadana per tractar aquest tema

El passat divendres 10 d'octubre més de 300 persones assistian a la concentració convocada per IxM i amb el suport d'EUiA. És la més important mobilització que es recorda a Mollet als últims anys. Una mobilitizació que demostra que el projecte de urbanització del Pla de les Pruneres compta amb el rebuig de molts ciutadans. Encara més, una mobilitizació que indica que la prepotència amb la que el govern municipal està portant el tema indigna als veins.

A l'acte es va fer entrega de 6.900 firmes en contra del projecte. La més gran recollida de firmes de l'història local. Davant d'aquesta iniciativa democràtica el PSC respón amb un comunicat desvirtuant la protesta ("menys de cent persones"). Per a EUiA aquesta actitut és una falta de respecte i una actitut poc democràtica, precisament en un moment en que el govern municipal hauria d'estar a l'alçada i escoltar aquestes inquietuts.

EUiA continuarà lluitant per tal de que el seny respecte a aquest tema torni a la política local. EUiA continua reclamant que s'obri un procés de diàleg, que es parin les obres, que es reobri el Pla de les Pruneres i que es repensi la mobilitat de la ciutat en la seva globalitat.

En aquest sentit, parlarà amb tots els partits de la oposició per intentar trobar punt d'acord que avancin en aquesta línea de diàleg. Entre altres accions i de forma concreta, el regidor d'EUiA Antonio López, demanarà a tots els grups municipals que impulsin la celebració d'un Ple Extraordinari amb participació ciutadana per tractar monogràficament aquest tema.




Mollet,15/10/2008
Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa

jueves, 9 de octubre de 2008

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE MOLLET DONA SUPORT A LA CONCENTRACIÓ CONTRA L'ACTUAL PROJECTE D'URBANITZACIÓ DEL PLA DE LES PRUNERES CONVOCADA PER IxM

EUiA de Mollet valora molt negativament l'actitud del govern de la ciutat (PSC-CiU) vers la ciutadania i el seu projecte de ciutat en el context actual

NO A AQUEST MODEL DE CIUTAT, NO AIXÍ, NO ARA

Davant la més que raonable inquietud ciutadana creada pel tancament del Pla de Les Pruneres i l'anunci sobtat per part del Govern de la ciutat de no reobrir l'espai després de la celebració de Firamollet amb el considerable perjudici que causa a la ciutadania la Comissió Local d'EUiA vol manifestar la seva oposició a aquest projecte i la seva voluntat de treballar conjuntament amb entitats, veïns i partits de la oposició per tal d'articular alternatives vers la prepotència del Govern Municipal de PSC i CiU.

NO A AQUEST MODEL DE CIUTAT, tal i com nosaltres dèiem al Ple del 2002 quan es va aprovar aquest projecte. El projecte d'urbanització del Pla de Les Pruneres és un vestigi del model de ciutat faraònic desenvolupat per la señora Tura. Una ciutat plena de grans obres, moltes vegades insostenibles i poc adequades a la realitat social i econòmica de Mollet. Una ciutat de pagament, pels rics. I, lamentablement, sobren exemples: Com ha acabat la Escola Universitària?, Quant ens costa el manteniment del ja degradat Parc dels Colors?, Quin és el nivell d'ocupació dels pàrquings de pagament de Pau Casals o el Mercat Municipal?, Quin és el desenvolupament de les zones comercials de l'Illa o el de l'inexistent comerç a Can Fàbregues?

NO AIXÍ. L'ajuntament ha tancat el Pla sense avisar, sense oferir cap alternativa prèvia, sense fer un estudi i un debat global del problema de la mobilitat a Mollet. Tampoc ha fet públics els seus estudis d'opinió i de mercat. Amb la seva prepotència habitual ha obviat la moció d'ICV-EUiA que demanava diàleg. I està fent política de fets consumats sense escoltar als veïns que veuen perjudicada la seva qualitat de vida i la seva ecònoma.

NO ARA. Al començament d'una greu crisi econòmica de evolució imprevisible. En aquest context la conversió de 700 places de pàrquing gratuït en 500 de pagament és una agressió directa e immediata a la butxaca del veïns, dels visitants i dels treballadors de Mollet. D'altra banda és posar pals a les rodes a la difícil situació del comerç i de l'activitat econòmica de la ciutat.

Per tot això, la Comissió Local d'EUiA farà suport a la concentració davant el nou Ajuntament que ha convocat IxM pel proper divendres 10 a les 19 hores al nou ajuntament. I convida a entitats, ciutadans i partits d'esquerres a participar-hi amb l'objectiu de que el Pla de les Pruneres es reobri, es parin les obres i s'iniciï un debat ciutadà per tal de repensar la mobilitat de Mollet.