lunes, 19 de mayo de 2008

EUiA de Mollet s’oposa a l’explotació dels nous pisos de lloguer protegit de la Vinyota per part d’ una empresa privada.

Esquerra Unida insta a l’Ajuntament a subscriure un conveni amb la Generalitat per tal de fer-se càrrec de la construcció i gestió d’aquestes vivendes de protecció oficial.

L’organització creu convenient que s’adopti un model de gestió pública directa i compartida semblant a l’emprat amb els pisos dels Pinetons.


Davant la voluntat de l’equip de govern municipal de cedir el sòl de la Vinyota on s’ha projectat la construcció de cent pisos més de lloguer protegit a una empresa promotora privada per tal que projecti, construeixi i exploti aquests habitatges per un termini de 35 anys, EUiA de Mollet vol sortir al pas i manifestar la seva total oposició a aquest model de gestió..

El que EUiA proposa es una gestió compartida, a través de la subscripció d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, on el primer posa el sòl públic i el segon construeix a través de les empreses públiques de les que disposa. D’aquesta manera es respecta l’objectiu social de l’obra, que en cap cas s’ha de trobar supeditat als interessos econòmics i privats de l’empresa cessionària.

En aquest sentit, Esquerra Unida pren com a referent en la matèria el model de gestió dels pisos de protecció oficial dels Pinetons, on vivendes de titularitat pública són gestionades per ens públics, i lamenta la deriva neo-liberal del PSC per la seva progressiva tendència a privatitzar tot allò que te consideració de “públic”, contradient així la seva etiqueta de “partit d’esquerres”. En aquest sentit, s’insta a la corporació local a que faci d’aquests nous habitatges un autèntic parc de vivendes de lloguer públic, on s’estableixin veritables criteris socials per al seu repartiment.



Mollet del Vallès, a 19 de maig de 2008.



Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

lunes, 12 de mayo de 2008

EUiA de Mollet troba inacceptable que l’Ajuntament hagi de cofinançar el soterrament de la via del tren.

No obstant, Esquerra Unida valora positivament el soterrament de la via fèrria Barcelona-Puigcerdà al seu pas per la ciutat.

La organització insta a l’Ajuntament de Mollet a explicar quin serà el cost total que assumirà de l’obra.



El passat dilluns 28 d’abril es feia públic el protocol signat entre el Departament d’Obres Públiques de la Generalitat, el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Mollet per establir les bases per a la integració de la línia Barcelona-Puigcerdà al seu pas pel nostre municipi. En aquest sentit, EUiA de Mollet valora positivament el fet de que s’hagi arribat a un acord per a soterrar la via de tren de l’estació del nord, essent aquesta una vella reivindicació de la nostra formació.

Ara bé, no podem evitar mostrar la nostra decepció amb el mètode de finançament adoptat per a sufragar aquesta obra: El Ministeri de Foment assumirà el 40% del cost mentre que Ajuntament i Generalitat hauran de repartir-se el 60% restant. EUiA considera que el soterrament de la via del tren es competència exclusiva de l’estat, doncs aquesta infraestructura pertany a Adif (organisme estatal), pel que es obligació seva suportar el cost total de l’obra. Trobem indignant que el Ministeri de Foment inverteixi quantitats desorbitades en l’alta velocitat mentre es desentén de les seves obligacions amb les línies de rodalies, que son les que fan servir el gran gruix de la població. Aquesta desproporció en matèria d’inversió entre un i altre model de transport ferroviari es inacceptable i contrari a les necessitats de la ciutadania.

Esquerra Unida insta a l’Ajuntament de Mollet a aclarir com es repartirà amb la Generalitat el 60% del finançament de l’obra restant i com pensa assumir-ho. I de pas, també seria bo que l’equip de govern municipal desvelés de quins estudis tècnics disposa per donar per feta la viabilitat de construir pisos en bona part del terreny guanyat a la via del tren, tal i com ja ha anunciat en el flamant butlletí propagandístic que ha publicat amb motiu de l’anunci del soterrament. Definitivament, ja n’hi ha prou de publicitat pomposa de l’Ajuntament, camuflada com a informació municipal, que no serveix per res més que per donar “autobombo” a l’equip de govern, malgastant d’aquesta manera els escassos recursos municipals dels que disposem.